olive1

AL EEUWEN LANG WORDEN OLIJVEN GEASSOCIEERD MET WELLNESS

Als natuurlijk weldadig ingrediënt sinds het begin van de oudheid, kan olijfolie op veel verschillende manieren toegepast worden. Het is inmiddels bekend dat olijfolie veel gebruikt wordt voor huid en haar vanwege zijn zeer voedzame eigenschappen, maar de vettige groene olie, geperst uit rauwe olijven geschud uit de boom, zit ook vol antioxidanten; vooral polyfenolen. Deze waardevolle voedingsstoffen zijn het meest aanwezig in olijfolie die koud geperst is; de kracht van de natuur wordt zo vrijgemaakt voor een efficiënte werking.
olive2

FAVORIET VOOR DE HUID

DE VOEDZAME KRACHT VAN OLIJVEN
Sinds de oudheid wordt olijfolie al gebruikt om haar zeer voedzame en verzachtende eigenschappen voor de huid. Cleopatra was slechts één van de Egyptische farao’s die bekend stond om haar liefde voor olijfolie voor de huid.

HELPT DE HUID BESCHERMEN
Dankzij de grote hoeveelheid vitamine A en E, is olijfolie niet alleen in staat om een droge huid te helpen hydrateren , maar ook te verbeteren. De antioxiderende werking van deze twee belangrijke vitaminen boosten de stevigheid van de huid en helpen om schade door overmatige blootstelling aan de zon te verbeteren met hulp van de grote hoeveelheid van het hydraterende vetzuur squaleen. Naast hydrateren, kan olijfolie de huid ook echt voeden.
olive2
olive3

VOEDENDE OLIJFOLIE

Olijfolie is van essentieel belang voor een droge huid met haar dichte, voedende textuur. Wanneer je het goed laat intrekken, heeft het een intens effect.
olive4

GLANS EN KRACHT

Of het nu aangebracht wordt over het gehele haar voor het wassen, of wanneer het enkel op gespleten of droge punten wordt aangebracht, olijfolie is al duizenden jaren een krachtige haartonic, voor sterke, glanzende en veerkrachtige lokken. Olijfolie vormt niet alleen een soort laagje op het haar, het trekt ook in, wat kan zorgen voor meer langdurige schoondheidsvoordelen.
olive4