Charter voor huidtolerantie

Een lichte, gevoelige en zonintolerante huid

De Sensitive Expert+ formules combineren efficiëntie met optimale tolerantie voor de lichte,
gevoelige en zonintolerante huid. Om een optimale dermatologische veiligheid te garanderen, volgen al onze formules deze 6 exclusieve principes:

 • BREED
  SPECTRUM FOTOSTABIELE
  ZONBESCHERMING
 • ERG HOGE
  ZONBESCHERMINGS
  FACTOR SPF50+
 • HYPOALLERGENE
  FORMULES
 • ZONDER
  PARABENEN
 • ZONDER
  PARFUM*
 • ZONDER
  KLEURSTOFFEN

* Uitgezonderd de Wet Skin Melk SPF 50 en de Beschermende Gezichtsspray SPF 50

 

SAMENWERKING AMBRE SOLAIRE EN ECL

Een overdreven blootstelling aan de zon tijdens de kindertijd kan erg gevaarlijk zijn: dit bevordert de verschijning van melanomen op volwassen leeftijd. Een melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker en de meest voorkomende vorm bij jongvolwassenen. Deze kanker neemt momenteel ook het snelst toe.

Het is daarom belangrijk om niet alleen ouders maar ook kinderen voor te lichten over de gevaren van de zon en de middelen om zich ertegen te beschermen.

Ambre Solaire steunt de Kankerliga met haar programma 'Goed leven met de zon'. Dit educatieve programma maakt gebruik van de wetenschap om zonpreventie te onderwijzen op school. Met een praktische gids voor leraars biedt het programma klasactiviteiten om kinderen verstandig van de zon te laten genieten.

Meerdere studies hebben een positieve impact aangetoond op de kennis en het gedrag op korte, middellange en lange termijn. Meer dan 1 miljoen leerlingen zijn al rechtstreeks betrokken geweest. Ons doel is om dit aantal ieder jaar te doen toenemen, met het doel de gewoontes in de zon te wijzigen op lange termijn.

Wilt u meer weten over het programma 'Goed leven met de zon'? Wilt u deelnemen of een gift schenken? 

Het verhaal achter Ambre Solaire

BESCHERMING VOOR ELKE GENERATIE

Sinds 1935 is Garnier Ambre Solaire de expert in zonnebescherming, met legendarische en vernieuwende producten voor de gevoelige huid van het hele gezin.

 • 1935

  DE START VAN EEN MYTHISCH PRODUCT!

  1935

  DE START VAN EEN MYTHISCH PRODUCT!

  In 1935 lanceert Ambre Solaire zijn eerste flesje Filterende olie aan de Côte d'Azur, en daarna in heel Frankrijk.
  Met de komst van de eerste betaalde vakanties wordt het product het symbool van de hedendaagse farniente en van de opgeëiste vrouwelijkheid.

 • 1940

  DE PIN-UPTREND

  1940

  DE PIN-UPTREND

  In 1948 is Suzy de allereerste pin-up van Ambre Solaire.
  Geïnspireerd door de Amerikaanse iconen prijkt ze levensgroot in de winkels. Op de stranden laten pin-up-commandotroepen de zonnebaders kennismaken met de weldaden van zonnebescherming.

 • 1950

  DE NIEUWSTE INNOVATIES

  1950

  EDE NIEUWSTE INNOVATIES

  De onderzoekers werken naarstig verder en stellen nieuwe formules op punt, zoals de eerste hydraterende zonnecrème in een tube. De nieuwe technologieën en texturen volgen elkaar in sneltempo op. Zo zien we de eerste spray en de eerste zonnemousse verschijnen.

 • 1960

  STEEDS MEER ZONNEBESCHERMINGS
  PRODUCTEN

  1960

  STEEDS MEER ZONNEBESCHERMINGSPRODUCTEN

  Producten voor op wintersport, aftersunlotion … Bij de start van de jaren ’70 telt het Ambre Solaire-gamma een dozijn referenties.

 • 1970

  EEN MIJLPAAL IN DE BESCHERMING

  1970

  EEN MIJLPAAL IN DE BESCHERMING

  In 1978 stellen de 50 onderzoekers die permanent op het Ambre Solaire-gamma werken een filter op punt, die ze meteen laten brevetteren. We zien de eerste beschermingsfactoren verschijnen, waarvan de hoogste 6 bedraagt. Het tijdperk van voorzichtig zonnen breekt aan.

 • 1980

  LANCERING VAN DE WATERPROOF EN ZELFBRUINENDE FORMULES

  1980

  LANCERING VAN DE WATERPROOF EN ZELFBRUINENDE FORMULES

  De pin-ups verdwijnen van het toneel. Met het wetenschappelijke keurmerk van de Laboratoires Garnier, betreedt Ambre Solaire een nieuw tijdperk voor de zonnebescherming. Het merk innoveert opnieuw met één van de eerste waterbestendige formules en de eerste zelfbruiner, die werd ontwikkeld om een verminderde blootstelling aan de zon te vergemakkelijken.

 • 1990

  DE VOORUITGANG VAN DE BESCHERMING

  1990

  DE VOORUITGANG VAN DE BESCHERMING

  De laboratoria van Ambre Solaire bereiken het perfecte evenwicht tussen filters met een erg hoge bescherming en actieve hydraterende bestanddelen: een erg uitdagende samenstelling. Uit dit evenwicht bloeit een geheel nieuwe generatie formules met erg hoge beschermingsfactoren (50+), bejegend met lichte en aangename texturen die gemakkelijk aan te brengen zijn. Het merk Ambre Solaire telt voortaan meer dan 30 verschillende producten./p>

 • 2003

  KINDEREN: VERNIEUWENDE FILTERS EN GEKLEURDE TEXTUREN

  2003

  KINDEREN: VERNIEUWENDE FILTERS EN GEKLEURDE TEXTUREN

  Enkele jaren nadat Ambre Solaire zijn eerste gamma specifieke kinderbescherming heeft gelanceerd, vindt Ambre Solaire het merk Resisto uit, de eerste getinte zonnebescherming waardoor kinderen veilig in de zon kunnen spelen.

 • 2013

  BESCHERMING VAN DE GEVOELIGE HUID

  2013

  BESCHERMING VAN DE GEVOELIGE HUID

  Ambre Solaire creëert het gamma Sensitive Expert+: zijn eerste versterkte filtersysteem tegen lange UVA-stralen, maar zonder compromis op het plezier. Sensitive Expert+ wordt aanbevolen voor de lichte, gevoelige en zonintolerante huid.

 • 2014

  BESCHERMING MET TRANSPARANTE FORMULE

  2014

  BESCHERMING MET TRANSPARANTE FORMULE

  Met Dry Mist lanceert Ambre Solaire de eerste zonnebescherming die niet voelbaar is op de huid. de ultralichte bescherming is zichtbaar bij het aanbrengen en wordt daarna onmiddellijk opgenomen zonder een wit spoor na te laten. De formule is niet vet, kleeft niet en is waterbestendig.

 • 2015

  ZONNEBESCHERMING
  VOOR EXTREME OMSTANDIGHEDEN

  2015

  ZONNEBESCHERMING VOOR EXTREME OMSTANDIGHEDEN

  Met de creatie van UV Sport, de eerste multi-bestendige bescherming van Ambre Solaire die getest is in extreme omstandigheden, wordt huidbescherming terwijl men van de zon en het sporten geniet makkelijker dan ooit.

 • 2016

  SENSITIVE EXPERT+ UV

  2016

  SENSITIVE EXPERT+ UV EN INFRAROOD

  In 2016 verzet Ambre Solaire opnieuw de bakens van de bescherming door verder te gaan dan UV-stralen: de formules uit zijn Sensitive Expert+ gamma zijn versterkt tegen de schade die veroorzaakt wordt door infrarood.