Wat is jouw huidverzorgingsritueel? Doe je alleen de nodige reiniging of leg jij jezelf compleet in de watten met een reiniging én gezichtsverzorging? Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat het beste is voor jouw huid. Wassen, scrubben, verzorgen: dermatologen zweren bij een uitgebreid verzorgingsritueel, in de ochtend én in de avond, met een aantal belangrijke stappen. Die onthullen we hier.

Stap 1: bepaal je huidtype


Elke huid wordt blij van een compleet huidverzorgingsritueel. Ook al heb je een stevige, strakke huid met een stralende gloed, hoe jij jouw huid op dit moment verzorgt heeft ook jaren later effect op de staat van je huid. Begin met eens goed in de spiegel te kijken en neem dan jouw beautyschapje onder de loep: welk type huid heb je en gebruik je de juiste producten? Heb je dat gedaan, dan kun je beginnen met het stappenplan voor een superhandig en effectief gezichtsverzorgingsritueel. Volg dit stappenplan voor een optimaal resultaat.

Stap 2: reinig élke avond je gezicht


Het antwoord is nee: ook al ben je te moe, het is geen goed idee om met je make-up op te gaan slapen. In de nachtelijke uren gaat jouw huid namelijk aan de slag. Het is de tijd voor herstel en een schoonmaak. Vanzelfsprekend is het niet fijn als er producten en vuil op de huid aanwezig zijn die daar niet horen. Gebruik Garnier Micellair Reinigingswater voor een milde, effectieve reiniging. Ideaal voor de gevoelige huid. Ook de gemengde huid wordt blij van het zuiverende water, want die is extra zacht voor de tere huid rondom je ogen en lippen. En ook al ben je een natural beauty en draag je weinig tot geen make-up, dan is het reinigingswater ideaal om vuil van je gezicht te verwijderen.

Stap 3: scrubben


Het hoeft niet elke dag, maar één à twee keer per week is perfect. Door te scrubben – dode huidcellen verwijderen – krijgt je huid een flinke opfrisser en gaat hij stralen. Een fijn product geschikt voor ieder huidtype, zelfs de meest gevoelige, is de Micellaire Reinigingsgel.

Stap 4: hydratatie


Tot slot, de onvermijdelijke en broodnodige stap: hydratatie. Een hydraterende crème is een gezichtsverzorgingsproduct waarvan de belangrijkste functie is om de bovenste laag van je huid zachter en elastischer te maken. Het kalmeert de huid en geeft de nodige voeding. Hydra Bomb dag- en nachtcrème is wat je nodig hebt. De crème hydrateert je huid intens tot 24 uur en beschermt tegen externe agressies.