Wat is jouw huidverzorgingsritueel? Doe je alleen de nodige reiniging of leg jij jezelf compleet in de watten met een reiniging én gezichtsverzorging? Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat het beste is voor jouw huid. Wassen, scrubben, verzorgen: dermatologen zweren bij een uitgebreid verzorgingsritueel, in de ochtend én in de avond, met een aantal belangrijke stappen. Die onthullen we hier. 

Stap 1: bepaal je huidtype

Elke huid wordt blij van een compleet huidverzorgingsritueel. Ook al heb je een stevige, strakke huid met een stralende gloed, hoe jij jouw huid op dit moment verzorgt heeft ook jaren later effect op de staat van je huid. 
Begin met eens goed in de spiegel te kijken en neem dan jouw verzorgingsproducten onder de loep: welk type huid heb je en gebruik je de juiste producten? Een droge of gevoelige huid vraagt immers weer om een heel andere aanpak, dan de verzorging van de gemengde of vette huid. 
Om erachter te komen wat voor soort huid je hebt, hebben we de verschillende huidtypen voor je op een rijtje gezet.

Weet je welk huidtype je hebt en heb je daar de juiste verzorgingsproducten bij gezocht? Dan kun je beginnen met het stappenplan voor een superhandig en effectief gezichtsverzorgingsritueel. 

Stap 2: reinig élke avond je gezicht

Bijna elke vrouw maakt zich er wel eens schuldig aan: naar bed gaan, terwijl je je make-up nog op hebt. Toch is het een bijzonder slecht idee om je make-up te laten zitten als je gaat slapen. Ook al ben je nog zo moe, heb je geen zin of geen tijd. In de nachtelijke uren gaat jouw huid namelijk aan de slag. Het is de tijd voor herstel en een schoonmaak. Vanzelfsprekend is het niet fijn als er producten en vuil op de huid aanwezig zijn die daar niet horen. 

Gebruik Garnier Micellair Reinigingswater voor een milde, effectieve reiniging voor elke huid. Dankzij de mildheid ideaal voor de gevoelige huid, want het is extra zacht voor de tere huid rondom je ogen en lippen. Maar ook de gemengde huid wordt blij van het zuiverende water, omdat het de glimmende zones niet vetter maakt en het de droge delen niet uitdroogt. 

Ben je een natural beauty en draag je weinig tot geen make-up? Dan is het nog steeds verstandig om je huid elke avond te reinigen om onzuiverheden geen kans te geven. Ook al is het misschien niet zichtbaar, gedurende de dag hopen vuil en afvalstoffen zich op. Reinigingswater is ideaal om deze eenvoudig van je gezicht te verwijderen, zodat je 's avonds met een schoon gezicht in bed stapt. 

Stap 3: scrubben

Scrubben hoeft niet elke dag, maar één à twee keer per week is perfect. Door te scrubben - dode huidcellen verwijderen - krijgt je huid een flinke opfrisser en gaat hij stralen. Een fijn product geschikt voor ieder huidtype, zelfs de meest gevoelige, is de Micellaire Reinigingsgel. Deze gel is milder dan een scrub maar trekt wel onzuiverheden, zoals dode huidcellen aan, waardoor je huid er egaal en gezond uitziet. 

Stap 4: hydratatie

Tot slot, de laatste en essentiële stap: hydratatie. Een hydraterende crème is een gezichtsverzorgingsproduct waarvan de belangrijkste functie is om de bovenste laag van je huid zachter en elastischer te maken. Het kalmeert de huid en geeft de nodige voeding. Hydra Bomb dagcrème is wat je nodig hebt. De crème hydrateert je huid intens tot 24 uur en beschermt tegen externe agressies.