Heb je op dit moment last van acne terwijl je geen 15 jaar meer bent? Je bent echt niet de enige. acne bij volwassenen komt – helaas – vaker voor dan je zou denken. Lees, herken en leer!

In dit artikel ontdek je de oorzaken van acne bij volwassenen, welke producten geschikt zijn en hoe je acne ‘onder controle’ kunt krijgen met een aantal handige tips. Garnier geeft antwoord op jouw vragen.

De oorzaak van acne bij volwassenen


Acne wordt veroorzaakt door overmatig veel talg op de huid. Talg wordt geproduceerd door de talgklieren en verstopt je poriën. Vervolgens komen hier bacteriën bij et voilà, je hebt een ontsteking in de vorm van acne.
Hoe raken deze poriën verstopt en hoe kan ik de productie van talg verminderen?
Bij sommige volwassenen heeft dit met de hormoonhuishouding te maken. De overproductie van androgenen is een veroorzaker. Een disbalans in de hormonen is bij veel volwassenen een trigger voor acne. Zo kan acne met name optreden tijdens zwangerschap, menopauze en het gebruik van medicatie zoals de pil. Ook je leefstijl kan invloed hebben.

Hoe behandel je acne bij volwassenen?


De juiste huidroutine is heel belangrijk! Bestaande uit: een reinigingsgel, een tonic en een dag- en nachtcrème. De tonic is hierbij belangrijk, omdat deze de laatste restjes make-up, talg en dode huidcellen verwijdert. Zo raken je poriën niet verstopt. Garnier’s Pure Active-lijn heeft producten in huis die reinigen, verzorgen en hydrateren en stimuleren tevens de vernieuwing van de huidcellen. En dat wil je!