Houtskool als beauty ingrediënt


Bij het woord 'houtskool' denk je misschien gelijk aan het houtskool voor op de barbecue. Maar geactiveerd charcoal, waar het in beautyproducten om gaat, is toch echt wat anders.

De Romeinen, Grieken en Egyptenaren ontdekten duizenden jaren geleden al de kracht van houtskool. Het stond en staat bekend om de zuiverende en superabsorberende eigenschappen.

Toch duurde het nog even voor ook de cosmeticawereld charcoal als beautyingrediënt oppikte. De liefde voor dit zwarte ingrediënt begon in Azië, waar anders? - Het continent dat ons bekend maakte met BB cream en tissuemaskers en ons geleerd heeft hoe essentieel het is om de huid goed te verzorgen.

Houtskool als beautyingredient

Verrassend veelzijdig reinigingsproduct


Charcoal werkt als een magneet en trekt schadelijke stoffen aan. Zo worden grove poriën in het gezicht gereinigd en zijn mee-eters minder zichtbaar.


Charcoal toevoegen aan je beautyroutineDe eerste stap is bepalen hoe je je gezicht graag reinigt.

Was je je gezicht dagelijks met een reinigingsgel, of gebruik je liever een exfoliërende scrub of een masker?

Een masker hoef je minder vaak aan te brengen, maar dringt tot diep in de huid door en zuivert de huid daardoor extra grondig. Reinigingsgels zijn dagelijks te gebruiken en maken de huid elke dag schoon door vuil en talg te verwijderen en verminderen mee-eters.


Kies jij voor 3-in-1 reiniging of een masker?Wanneer je op zoek bent naar een multifunctioneel reinigingsproduct, is de Charcoal 3-in-1 reiniging absoluut iets voor jou. De formule vermindert & voorkomt mee-eters.

Je gebruikt het:
  • als dagelijkse reiniging om talg en onzuiverheden te verwijderen
  • om je huid te scrubben, poriën te reinigen en mee-eters te verminderen
  • als masker voor extra reiniging en verzachten van de huid

Op de momenten dat je wat meer tijd hebt, kun je de Pure Active Charcoal 3-in-1 als masker gebruiken.

Breng de gel 2 à 3 keer per week aan op de huid en het masker zal je huid verzachten. Heb je een vette, glimmende huid? Dankzij het ultra-absorberende houtskool en bosbes-extract wordt de glans geneutraliseerd en worden mee-eters verminderd.


In deze tutorial van Garnier Australia zie je precies hoe je de 3-in-1 Pure Active reiniging met charcoal precies gebruikt:

Het Garnier Black Charcoal Tissue Masker is een sheet mask. Een sheet mask is een masker dat geïmpregneerd is met reinigende en hydraterende ingrediënten en is erg praktisch in gebruik, je legt het zo op je gezicht.

Het Charcoal tissue masker bevat actieve houtskool, zwarte algen extract, LHA en hyaluronzuur. De charcoal trekt het vuil aan, waardoor poriën en de huidstructuur verfijnen, het hyaluronzuur is een ware dorstlesser voor de huid. Het fijne aan dit masker is bovendien dat het geschikt is voor ieder huidtype, zelfs de gevoelige huid.

Laat het masker 15 minuten inwerken en geniet van je frisse, gereinigde huid.

Veel beautyliefhebbers- en bloggers gingen je al voor en hebben positieve ervaringen met charcoal als beautyingrediënt. 83% van de gebruikers geeft aan dat dit masker een positief effect op de huid heeft. Al na één week zag hun huid er zichtbaar gezonder uit.

Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer de Garnier charcoal producten dan zelf uit, je shopt ze hieronder: