Een dagcrème is een dagcrème, toch? Nee, hoor. Absoluut niet. Door een verkeerd gezichtsverzorgingsproduct te gebruiken voor een ander specifiek huidtype, kun je meer fout dan goed doen. Deze producten bevatten namelijk formules met allerlei verschillende ingrediënten, die zijn afgestemd op één huidtype. Het is belangrijk om jouw eigen huid goed te leren kennen om de juiste keuzes te maken.

Belangrijk: analyseer je huid


Voordat je een huidverzorgingsproduct gaat kopen, moet je eerst je huid analyseren. Heb je een vette of een droge huid? Heb je grove poriën? Heb je bepaalde droge of onrustige zones? Al deze kenmerken spelen een rol in de keuze van het juiste product. Kijk goed in de spiegel, vraag advies bij een dermatoloog of test het door bijvoorbeeld een product voor een gevoelige huid te gebruiken. Zo kun je checken welk huidtype je hebt. Done? Dan hebben we nog wat tips voordat je naar de winkel holt.

Tips voor een vette huid


Heb je een vette huid, met tekenen als grove poriën en puistjes, blijf dan uit de buurt van reinigers en dagcrèmes op oliebasis. Deze producten kunnen het probleem namelijk verergeren. Draai het potje of flesje om en verdiep je in het ingrediëntenlijstje op de verpakking, om een goede afweging te maken. Gebruik liever producten die speciaal om onzuiverheden tegen te gaan voor de de gevoelige & gemengde tot vette huid huid. Garnier heeft een goede dagcrème voor dagelijkse verzorging van de de vette huid, Pure Active Sensitive Kalmerende Verzorging

Tips voor een droge huid


De droge huid heeft ook specifieke behoeften. Kies niet voor een superlichtgewicht reinigingswater of luchtige dagcrème, want jouw huid vraagt om meer. De 3-in-1 botanische balsem met rozenwater geeft jouw droge huid de verzorging die het nodig heeft.

Tips voor een gevoelige huid


Heb jij echt een gevoelige huid? Blijf dan uit de buurt van krachtige fruitzuren en producten met olieachtige ingrediënten. De botanische dagcrème met rozenwater verzacht een trekkerig gevoel en hydrateert de huid, waardoor deze weer zacht en soepel aanvoelt.

Tips voor een gemengde huid


Een gemengde huid bestaat uit vette en droge plekken, waardoor het moeilijk kan zijn het juiste product te vinden. Kies voor een product dat specifiek voor een gemengde huid is, zoals de botanische dagcrème met groene thee, bekend om zijn zuiverende werking. De formule reguleert en matteert de huid. Perfect voor de verzorging van de gemengede huid.