Met zoveel gezichtsmaskers op de markt, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat moet je wel en niet gebruiken? Een masker is dé manier om jouw huid een flinke oppepper te geven. Of je nu last hebt van oneffenheden, rimpeltjes of juist een droge huid. een gezichtsmasker kan je helpen. Dat niet alleen, het is ook het perfecte moment om even tot rust te komen. Wij schieten te hulp en maken je wegwijs in de wereld van de gezichtsmaskers.

Alle verzorgende gezichtsmaskers op een rijtje


Het is een heel goed idee om je huid elke week flink te verwennen met een masker. Het kan een groot verschil maken voor de staat van je huid. Geen reden dus om het niet te doen. Er zijn diverse soorten gezichtsmaskers. Van een crème-masker tot een sheet mask: we zetten ze op een rij.

Crème-masker

Een klassiek gezichtsmasker noem je een crème-masker. In dit masker zitten oliën die tot diep in de huid doordringen. Ze zijn er in vele soorten en maten.

Gelmasker

Het verschil met een crème-masker is dat een gelmasker je huid verzorgt met water, in plaats van met olie. Het voelt enorm fris aan en is zeer geschikt voor een onrustige huid.

Kleimasker

Als we ons voorstellen wat Cleopatra op haar gezicht smeerde, dan denken we vast allemaal aan een kleimasker. Het zuivert, verfijnt de poriën en geeft een echt detoxgevoel.

Sheet mask

De nieuwste hype onder de gezichtsmaskers – afkomstig uit Azië – is het sheet mask. Je legt het hydraterende masker op de huid, waardoor de ingrediënten goed in kunnen trekken.