terug home

MICELLAIR BEAUTY GEHEIMEN

4 tips om de juiste reinigingsdoekjes te kiezen om je make-up te verwijderen.

 • Vier tips om de juiste make-up reinigingsdoekjes te kiezen.

  Doekjes zijn handig, makkelijk en ideaal voor onderweg. Maar gebruik je wel de juiste? Lees hier hoe je de doekjes kunt vinden die geschikt zijn voor jouw huidtype.

  We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. Van die avonden dat je laat thuiskomt en je écht geen puf meer hebt om je huid uitgebreid te reinigen. Dus dan grijp je naar dat ene magische product: reinigingsdoekjes. Maar wat je misschien niet in de gaten hebt is dat deze doekjes niet allemaal even goed zijn voor jouw huid – je moet voorzichtig zijn welke je gebruikt.

  Synthetische werkstoffen, conserveermiddelen, oliën…oef!

  1. Je staat er vast niet bij stil maar één van de verschillen tussen reinigingsdoekjes en reinigingswater is dat de doekjes maandenlang vochtig moeten blijven in de verpakking. Dit betekent dat ze doordrenkt zijn van conserveermiddelen, zoals één van de schadelijke stoffen voor je huid, formaldehyde. Lees dus altijd even het ingrediëntenlijstje op de verpakking voor je een doekje over je huid strijkt.

  2. Reinigingsdoekjes zijn vaak geparfumeerd, wat heel prettig kan zijn als je de huid reinigt (bijvoorbeeld onderweg, aan boord of na een lange dag werken) maar het is niet zo best voor een gevoelige huid. Parfumstoffen bevatten vaak ook alcohol dat huidirritaties kan opwekken.

  3. Reinigingsdoekjes zijn erop gericht snel en makkelijk je huid schoon te maken, maar er blijven erna wel een hoop actieve ingrediënten achter op je huid. Dit is niet zo’n probleem voor een vette huid, maar als je een droge of gevoelige huid hebt kun je de huid erna beter even afspoelen met water.

  4. Doekjes zijn natuurlijk ook ideaal om je basismake-up te verwijderen, maar let op met oogmake-up en lipstick want deze zones zijn heel kwetsbaar voor beschadigingen. Gebruik dan extra milde reinigingsdoekjes die je huid ook hydrateren, en laat het doekje even op gesloten ogen rusten voordat je de make-up eraf strijkt.

  Kortom, reinigingswater is een betere keuze maar er zijn wel make-upreiniging doekjes die bij jouw huidtype passen. Ontdek meer tips in Gebruik je wel de juiste verzorgingsproducten voor jouw huidtype?

Hoe gebruik ik Micellair Reinigingswater? Hoe kies ik het beste Micellair Reinigingswater voor mijn behoeften? Wat is het verschil tussen kraanwater en Micellair Reinigingswater? Micellair Reinigingswater: een Frans beautygeheim Waarom Micellair Reinigingswater gebruiken als je geen make-up gebruikt? Vooroordelen over Micellair reinigingswater juist of onjuist Micellar Reinigingswater: je nieuwe vriend voor een fris, schoon en zacht gezicht Micellair Reinigingswater: een reiniger, tonic of huidverfrisser? Is er een gemakkelijke manier om waterproof mascara te verwijderen? Rode lippenstift verwijderen zonder irritatie Tips voor het gemakkelijk en veilig verwijderen van mascara Het verwijderen van make-up: een essentieel beautyritueel De schade die slapen met make-up kan aanrichten op je huid Tips voor het verwijderen van make-up voor de gevoelige huid Tips voor het verwijderen van make-up voor de droge huid Hoe verwijder je make-up zonder irritatie? Hoe verwijder je ‘s avonds je foundation? Geheimen voor het verwijderen van make-up van een top Hollywood visagist? Dagelijkse huidverzorgingsgewoonten die je nodig hebt voor een gezonde, stralende huid Hoe zorg je ervoor dat je huid straalt in de winter? Essentiële beautyproducten die je altijd bij de hand moet hebben Dagelijkse beautyrituelen van de leidende visagisten Gebruik jij het juiste beautyproduct voor jouw huidtype? Creëer jouw reinigingsroutine voor de gevoelige huid Wat zou er in jouw make-up tas moeten zitten? 5 tips om iedere dag een schone en zachte huid te hebben Onze gezichtsreinigingstips voor de gevoelige huid Onze gezichtsreinigingstips voor de gemengde huid 4 tips om de juiste reinigingsdoekjes te kiezen om je make-up te verwijderen
BEKIJK ALLE BEAUTY GEHEIMEN >

DE MICELLAIR PRODUCTEN

Ontdek de reinigingsroutine
voor alle huidtypes

HOE HAAL IK MIJN
MAKE-UP ERAF?

#zomakkelijk
dat je het met je ogen dicht kan