Argan1

ARGAN-OLIE IS EEN ECHT GEZONDHEIDSMIDDEL

De Arganboom is een afstammeling van de amandelboom die bijna uitsluitend groeit in Marokko, waar de boom al geliefd was en geconsumeerd werd sinds de Berberstammen voor het eerst de woestijnvlakten doorkruisten. Argan wordt al lange tijd gewaardeerd als huid- en haarverzorging en is ook zeer goed geslaagd voor de test van de moderne wetenschap. In vergelijking met andere natuurlijke oliën, bevat arganolie een van de grootste hoeveelheden vitamine E. Het is ook rijk aan gezonde vetzuren en squaleen.
Argan2

ARGANOLIE VOOR DE HUID: WELDAAD IN EEN FLESJE

HYDRATERENDE KRACHTEN
Dankzij zijn natuurlijke verzachtende eigenschappen, is arganolie in staat om een droge huid te helpen verzachten. Het oliezuur dat aanwezig is in deze sterk geconcentreerde, dichte olie helpt een goede oliebalans van de huid te bevorderen.

DE ZUIVERENDE KRACHT VAN ARGANOLIE
Zijn linolzuur kan de natuurlijke celvernieuwing ondersteunen voor een frisse, stralende gloed. De hoge concentratie vitamine E helpt de huid beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon en vervuiling van buitenaf.
Argan2
Argan3

ARGANOLIE BOOSTER VOOR HUID EN HAAR

Of arganolie nu gebruikt wordt als klein druppeltje pure olie of als een actief ingrediënt in shampoo en conditioner, dezelfde verzachtende eigenschappen die deze olie zo voordelig maken voor de huid kunnen ook wonderen doen voor droog en dof haar. Arganolie geeft glans aan gespleten punten en vecht tegen klitten in het haar.
Argan4

ARGANOLIE HEEFT LOKALE GEMEENSCHAPPEN VERANDERD

De voordelen van arganolie zijn inmiddels wereldberoemd en de vraag naar deze olie is dan ook enorm gestegen. Lokale coöperaties van vrouwen die zijn ontstaan om aan de grote vraag te voldoen, zetten zich vaak in voor duurzaamheid, zoals het alleen verzamelen van noten die op de grond vallen, wat de groeiende vraag naar arganolie minder impactvol voor het milieu maakt. Met de wortels van de arganboom die vechten tegen bodemerosie, maakt dit een win-win situatie voor het ecosysteem.
Argan4