Propolis1

BIJENBALSEM BESCHERMT

Bijenbalsem staat ook wel bekend als 'bijencement' en is chemisch gezien een complex, zeer werkzaam bestanddeel gemaakt door de bijen, die het hars van dennebomen en groenblijvende bomen met bijenwas, stuifmeel en hun eigen speeksel mengen. Rijk aan natuurlijke desinfectantia en andere antimicrobiotica, wordt bijenbalsem gebruikt om bijenkorven te bouwen en haar inwoners te helpen beschermen tegen virussen en bacteriën. De voordelen van bijenbalsem zijn ook aanzienlijk voor de mens, en zijn al bekend sinds het ontstaan van de eerste maatschappijen.
Propolis2

BIJENBALSEMS DEUGDEN VOOR HET LICHAAM

KRACHTIG BIJENBALSEM
Huidige studies bevestigen wat men in de oudheid al wist, bijenbalsem heeft kalmerende en verzachtende eigenschappen. Kleine oppervlakkige wondjes op de huid kunnen ook baat hebben bij het rechtstreeks aanbrengen van bijenbalsem.

EEN HARDWERKENDE ONTSTEKINGSREMMER
Bijenbalsem staat ook bekend om zijn eigenschappen om ontstekingen te helpen verminderen, in het bijzonder in spieren en gewrichten. Masseer stijve spieren eens met bijenbalsem extract of lichaamsverzorgingsproducten met bijenbalsem.
Propolis2
Propolis3

BIJENBALSEM ALS VEELBELOVEND POTENTIEEL VOOR HAAR

Een ander veelbelovend potentieel van bijenbalsem is de mogelijkheid om te ondersteunen bij haarvernieuwing en -groei. Dit is gedeeltelijke vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen maar ook vanwege de capaciteit van bijenbalsem om de groei van keratinocyten, cellen die verantwoordelijk zijn voor de haarschacht- en follikel productie, te helpen boosten.
Propolis4

DE LANGE GESCHIEDENIS VAN BIJENBALSEM IN DE GENEESKUNDE

Het eerste vastgelegde medicinale gebruik van bijenbalsem was in Griekenland en gaat terug tot 350 jaar voor Christus, toen het werd gebruikt tegen abcessen. De Egyptenaren maakten er gebruik van tijdens het mummificeren en de Assyriërs bij huidwonden.
Propolis4