honey1

DE VOEDENDE EIGENSCHAPPEN VAN HONING

Al duizenden jaren staat honing bekend om haar voedende en verzachtende eigenschappen - een waar geschenk van de bijen. Het helpt je lichaam versterken en hydrateert je huid en doet dus wonderen voor zowel jouw binnen- als buitenkant.
honey2

DE VELE DEUGDEN VOOR HET LICHAAM

PURE HONING HYDRATEERT GEWELDIG
Honing is een natuurlijke vochtinbrenger omdat het vocht onttrekt uit de lucht en in staat is om hiermee direct de bovenste huidlagen, die lagen die het het meeste nodig hebben, te hydratreren. Hetzelfde geldt voor je haar. Je kunt pure honing direct op je haar of huid aanbrengen of gebruik maken van zeep, shampoos, conditioners, of maskers met honing.

HONING IS VAN NATURE EEN ONTSTEKINGSREMMEND MIDDEL
Wie grijpt er niet naar een kop verzachtende honing thee wanneer je verkouden of grieperig bent? Natuurlijke honing staat bekend om haar onstekingsremmende eigenschappen. Pure honing kan een kalmerend effect hebben op je zere keel en dankzij de enzymen en probiotica die van nature aanwezig zijn in onbewerkte honing, kan het ook een moeilijke spijsvertering verbeteren.
honey2
honey3

HONING ALS JEUGDIGHEID ELIXER

Pure honing zit vol antioxidanten. Antioxidanten zijn een sterk wapen tegen vrije radicalen, welke verantwoordelijk zijn voor beschadiging van weefsel en bijdraagt aan vroegtijdige veroudering. Tussen alle varianten van natuurlijke honing, hoe donkerder de kleur is hoe meer antioxidanten het bevat - sommige hebben zelfs nog meer antioxidanten dan vers fruit en groenten.
honey4

HONING ZIT BOORDEVOL ENERGIE

Atleten in het Oude Griekenland gebruikten voordat ze gingen sporten honing om hun uithoudingsvermogen te vergroten, en na het sporten om bij te komen. Ze wisten niet dat de natuurlijke glucose en fructose uit honing makkelijk geabsorbeerd worden in het spijsverteringskanaal en zorgen voor een gezonde boost energie; ze wisten alleen dat het effect had.
honey4