HOE BESCHERM JE JE KIND TEGEN DE ZON?
HOUD JE AAN DEZE 4 GOUDEN REGELS

Het gebruik van een goede zonnecrème is een must, maar is niet voldoende! De huid van kinderen is extra kwetsbaar, check deze 4 gouden regels om je kind veilig van de zon te laten genieten.

HOE BESCHERM JE JE KIND TEGEN DE ZON?

De meeste kinderen vinden het heerlijk om op mooie dagen lekker buiten te spelen in de zon. De zon geeft energie en zorgt ook nog eens voor de aanmaak van vitamine D, waar je sterke botten en tanden door krijgt. Op zonnige dagen is het gebruik van zonnebrandcrème een must. De huid van kinderen is extra kwetsbaar, lees deze 4 gouden regels om je kind veilig van de zon te laten genieten.

 • 1.

  BLIJF TIJDENS
  DE PIEKUREN
  UIT DE ZON

  Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de zonkracht het sterkst. De zon schijnt rond dat tijdstip op haar felst en tijdens deze piekuren is de UV-straling het krachtigst. De kans om te verbranden is rond deze tijd van de dag het grootst. Het is daarom verstandig voor kinderen én volwassenen om tussen 11.00 en 15.00 zoveel mogelijk uit de zon te blijven.

 • 2.

  UV BESCHERMENDE
  KLEDING EN
  ACCESSOIRES

  Om de gevoelige kinderhuid extra te beschermen is het aan te raden om je kind een hoedje of pet en zonnebril op te zetten en een T-shirt aan te trekken. Er is tegenwoordig een groot assortiment aan speciale UV-shirts en UV-zwemkleding die samen met het gebruik van zonnebrandcrème voorkomen dat je kind door de zon verbrandt.

 • 3.

  EEN PARASOL
  VOOR DE
  ALLERKLEINSTEN

  De huid van de allerjongste baby’s en kinderen is nog erg dun en kwetsbaar. Het wordt aangeraden om kinderen jonger dan 1 jaar niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Lekker buiten zitten kan wel, maar houd je kids in dat geval veilig onder een parasol of in de schaduw.

  Let op: ook onder een parasol is het noodzakelijk om je kind in te smeren met zonnebrandcrème. Veel mensen weten dit niet, maar je kunt onder een parasol en/of in de schaduw wel degelijk verbranden.

 • 4.

  SMEER JE KIND
  REGELMATIG OPNIEUW
  IN MET ZONNESPRAY-
  OF MELK

  Wanneer je je kind insmeert met zonnebrandcrème, breng het dan royaal aan. Een te dunne laag houdt het UV-licht minder goed tegen. En vergeet niet om je kind elke twee uur opnieuw in te smeren.

KIDS Kleurplaten Leer kinderen op speelse wijze over zonbescherming

ZONNEBRANDPRODUCTEN SPECIAAL VOOR KINDEREN

Omdat de kinderhuid bijzonder kwetsbaar is, ontwikkelden we hier een aparte lijn voor: Garnier Ambre Solaire Kids.

De producten uit deze speciale kinderlijn bestaat uit doeltreffende en efficiënte zonnebrandproducten om de gevoelige huid van je kinderen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. 

Waterresistent, anti-zand of niet-plakkerig, vind de ideale zonnemelk, melkspray of zonnebrandcrème aangepast aan jouw kinderen:

GARNIER AMBRE SOLAIRE KIDS
EFFECTIEF OP EEN NATTE HUID EN ANTI-ZAND

Het is vaak onbegonnen werk om je kind helemaal af te drogen na het zwemmen, en de meeste kids hebben er geen tijd en geduld voor.

Maar wist jij dat de doeltreffendheid van een zonnecrème aanzienlijk vermindert wanneer je het aanbrengt op een natte huid?

Met de Sensitive Expert+ Kids Wet Skin crème SPF50 hoef je de huid van je kids niet meer af te drogen. Je kunt het direct aanbrengen op een droge én natte huid.

Is zand wanneer je op het strand bent jouw grootste vijand als jij je kind insmeert met zonnebescherming?

Het blijft aan de huid plakken, jeukt en maakt het aanbrengen voor jullie allebei een onaangenaam klusje… De Sensitive Expert+ Kids Anti-Zand Spray SPF50 werkt zandafstotend.

Zeg 'nee' tegen jeukerig zand!

SAMENWERKING AMBRE SOLAIRE EN ECL

Een overdreven blootstelling aan de zon tijdens de kindertijd kan erg gevaarlijk zijn: dit bevordert de verschijning van melanomen op volwassen leeftijd. Een melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker en de meest voorkomende vorm bij jongvolwassenen. Deze kanker neemt momenteel ook het snelst toe.

Het is daarom belangrijk om niet alleen ouders maar ook kinderen voor te lichten over de gevaren van de zon en de middelen om zich ertegen te beschermen.

Ambre Solaire steunt de Kankerliga met haar programma 'Goed leven met de zon'. Dit educatieve programma maakt gebruik van de wetenschap om zonpreventie te onderwijzen op school. Met een praktische gids voor leraars biedt het programma klasactiviteiten om kinderen verstandig van de zon te laten genieten.

Meerdere studies hebben een positieve impact aangetoond op de kennis en het gedrag op korte, middellange en lange termijn. Meer dan 1 miljoen leerlingen zijn al rechtstreeks betrokken geweest. Ons doel is om dit aantal ieder jaar te doen toenemen, met het doel de gewoontes in de zon te wijzigen op lange termijn.

Wilt u meer weten over het programma 'Goed leven met de zon'? Wilt u deelnemen of een gift schenken?