DUURZAME SCHOONHEID VOOR HET MILIEU

Biodiversiteit behouden en onze invloed op het klimaat verminderen zijn belangrijke doelen van Garnier. We zetten ons continu in om ingrediënten, producten en verpakkingen te gebruiken die ons milieu respecteren.

 • BIODIVERSITEIT BEHOUDEN

  We breiden ons gebruik van herbruikbare grondstoffen uit door bijvoorbeeld glycerine te gebruiken die uit duurzame bronnen is gewonnen.

  Al onze kartonnen en papieren verpakkingen beschikken over het FSC (Forest Stewardship Council) certificaat wat betekent dat de materialen uit bossen met duurzaam bosbeheer komen.

  Wij geloven ook dat producenten een belangrijke rol spelen in het beschermen van biodiversiteit. Dit is waarom verantwoordelijke inkoop een belangrijk onderdeel van onze activiteiten is. De Sheaboter die we gebruiken, bijvoorbeeld, groeit op ecologische wijze in Burkina Faso.

  MEER INFORMATIE
 • Bovendien speelt Green Chemistry een steeds grotere rol in ons formuleringsproces en streven we er continu naar om onze formules te verbeteren om het gebruik van gevoelige ingrediënten te verminderen en de biologische afbreekbaarheid van onze producten te vergroten. Het doel hiervan is om de impact op onze fragiele leefomgeving te minimaliseren.

  Alle Loving Blends body producten hebben nu bijvoorbeeld een hogere Afbreekbaarheid Index (tussen 88% en 93%*).

  We zetten ons ook in voor het gebruk van Perliet, een natuurlijk alternatief voor microbeads van polyethyleen in al onze scrubs (de uitfasering zal eind 2016 afgerond zijn).

   

  *op basis van OECD 301 tests of het ISO equivalent.

 • ONZE EFFECTEN OP HET KLIMAAT VERMINDEREN

  Aangezien verpakkingen één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot zijn, is Garnier toegewijd om de impact op het klimaat te verminderen door het verminderen van verpakkingen en om het gebruik van geryclede materialen, zoals R-PET, te verhogen.

  Eén van de initiatieven waar we trots op zijn is het introduceren van één van de lichtste potten van de markt.

  We verminderen energiegebruik en CO2-uitstoot ook door samen te werken met duurzame fabrieken.

  Ontdek meer over de prestaties van onze fabrieken op sharingbeautywithall