We letten steeds meer op wat we in ons lichaam stoppen en wat we aanbrengen - en terecht ook. Garnier bekommert zich hier ook al meer dan een eeuw om. Dit kunnen we doen door onze jarenlange ervaring en kennis samen met de hoogwaardige expertise van onze laboratoria. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig gekozen en uitgebreid getest in onze moderne laboratoria waarbij de gezondheid en het welzijn van de consument het belangrijkste doel is. Eisen waar de ingrediënten die we gebruiken aan moeten voldoen: Elk product moet een genot voor de zintuigen zijn en goed presteren.

 • Omdat onze producten hun effectiviteit moeten bewijzen, worden ingrediënten zorgvuldig gekozen zodat het product doet wat het zegt te doen.

 • Gezondheid en welzijn van onze consumenten zijn een prioriteit van Garnier. We besteden grote aandacht aan de veiligheid van onze cosmetica. Garnier werkt in strikte overeenstemming met de huidige Europese en internationale wetgeving bij de keuze van onze ingrediënten. Verder volgen wij de ontwikkelingen in de wetenschap op de voet. De veiligheid en het gebruik van stoffen in producten is op de nieuwste inzichten gebaseerd. Daarnaast wordt bij het ontwikkelen van de formules de eventuele impact op het milieu automatisch geëvalueerd. Garnier garandeert dat haar ingrediënten en de producten waarin ze gebruikt worden veilig zijn.

 • Onze producten zijn zo samengesteld dat ze voor een aangename ervaring zorgen. Van de structuur - gemaakt om fijn aan te voelen op de vingertoppen en de huid, het haar en het lichaam nadat het is aangebracht - tot de geur. Bepaalde ingrediënten worden toegevoegd om het schoonheidsriuteel een moment van welzijn en genot te maken.

INGREDIËNTEN WAAR JE MEER OVER WIL WETEN

Hieronder kun je meer informatie over ingrediënten vinden waarin onze consumenten in geïnteresseerd zijn; waarom we ze gebruiken en wat hun impact op de mens en het mileu is.

 • SILICONEN

  (Ook bekend als Dimethicone, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Amodinmethicone, Cyclomethicone en andere ingrediënten eindigend op -methicone of -siloxane)

  Kleine hoeveelheden siliconen zijn nodig om bepaalde texturen te creëren en om de effectiviteit van producten te verbeteren. In shampoos geven siliconen bijvoorbeeld glans en zachtheid zonder te verzwaren. Ze zijn niet makkelijk afbreekbaar in het mileu. Daarom werken onze laboratoria eraan om nieuwe types siliconen te vinden waar kleinere hoeveelheden van nodig zijn en die beter zijn voor het mileu. We werken ook aan nieuwe huid- en haarproducten zonder siliconen.

  Sommige gebruikers vrezen het opgebouwde effect van siliconen. Onze laboratoria zijn al 20 jaar één van de eersten die het voor elkaar hebben gekregen om siliconen zo te gebruiken dat er gebalanceerde formules ontstaan.

 • SULFATEN

  (Ook bekend als Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate (of Sodium dodecylsulfate), Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Myreth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Sodium Lauryl Ether Sulfate)

  Sulfaten zijn oppervlakte-actieve stoffen die lichter, meer en romiger schuim creëren wat reinigen en uitspoelen gemakkelijker maakt. De hoeveelheden in onze producten zijn zorgvuldig bepaald, zodat de producten ook op een gevoelige huid gebruikt kunnen worden.
  Sulfaten hebben een beperkte invloed op het milieu.

 • ALUMINIUMZOUTEN

  (Aluminum Chlorohydrate, Aluminiumchloorhydraat Zirconium Glycine complex, Aluminiumchloorhydraat)

  Aluminiumzouten zijn de enige effectieve ingrediënten die transpiratie verminderen. Een veelvoorkomende misopvatting is dat aluminium alle transpiratie blokkeert. In feite verkleint het alleen de zweetklieren om de stroming van zweet te verminderen (en niet om de huid niet te laten ademen). Ook heeft het SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) aangegeven dat het gebruik van aluminium in cosmetica het risico op neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer of Parkinson niet verhoogt en dat er geen bewijs is dat aluminium in cosmetica het risico op kanker kan verhogen.

  Wat betreft het milieu zijn aluminiumzouten niet afbreekbaar. Niettemin transformeren zij zichzelf in niet-giftige substanties die al aanwezig zijn in de natuur.

 • ZONNEBRAND-
  CRÈMES

  Zowel consumenten als gezondheidsspecialisten erkennen het belang van zonnebrandcrèmes die beschermen tegen UVA en UVB en daarmee de huid beschermen tegen verbranding, vroegtijdige veroudering en kanker. De gekozen UV-filters in onze producten en hun concentratie zorgen voor een effectief product en voldoen aan internationale regels.

  UV-filters moeten stabiel blijven onder zonlicht om goed te presteren. Het gevolg hiervan is dat UV-filters niet afbreekbaar zijn, maar de filters die wij selecteren hebben geen of weinig invloed op waterorganismen. Dit is gebaseerd op afbreekbaarheid en laboratoriumtests met plankton soorten die representatief zijn voor de waterleven diversiteit.

 • AMMONIAK

  Ammoniak wordt gebruikt in permanente haarkleuringen:
  Het helpt de verf om diep in het haar te laten dringen en het is ook nodig om de waterstofperoxide te activeren in een alkalische omgeving. Het maakt het oplichten van het haar mogelijk zodat we een groot aantal duurzame tinten kunnen aanbieden.

  De geur kan echter wel als onprettig ervaren worden. Alle (permanente) haarkleuringsproducten bevatten speciale voorzorgsmaatregelen/gebruiksaanwijzingen zodat consumenten de producten gebruiken zoals ze bedoeld zijn en de juiste beschermende maatregelen nemen (bijv. dragen van handschoenen, beschermen van het gezicht en de ogen).